Meggyes pite

 

Összetevők és elkészítés

  • 200 g margarin
  • 200 g cukor
  • 1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
  • 6 db tojás (M-es)
  • 300 g búzaliszt
  • 1 csapott tk. Dr. Oetker Sütőpor
  • 300 g magozott meggy (befőtt is lehet)
  • Díszítés: porcukor és vanillincukor keveréke

A margarint a cukorral, vanillincukorral és tojássárgákkal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és további 2 percig keverjük. A kemény habbá vert tojásfehérjét óvatosan beleforgatjuk, majd a tésztát sütőpapírral bélelt tepsiben (25x30 cm) egyenletesen elterítjük. Megszórjuk a kimagozott meggyel, majd megsütjük. Ha kihűlt, vanillincukros porcukorral hintjük. Alsó-felső sütés: kb. 175°C (előmelegítve). Sütési idő: kb. 40-45 perc.