Összetevők és elkészítés
- 200 g margarin
- 200 g cukor
- 1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
- 6 db tojás (M-es)
- 300 g búzaliszt
- 1 csapott tk. Dr. Oetker Sütőpor
- 300 g magozott meggy (befőtt is lehet)
- Díszítés: porcukor és vanillincukor keveréke
A margarint a cukorral, vanillincukorral és tojássárgákkal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és további 2 percig keverjük. A kemény habbá vert tojásfehérjét óvatosan beleforgatjuk, majd a tésztát sütőpapírral bélelt tepsiben (25x30 cm) egyenletesen elterítjük. Megszórjuk a kimagozott meggyel, majd megsütjük. Ha kihűlt, vanillincukros porcukorral hintjük. Alsó-felső sütés: kb. 175°C (előmelegítve). Sütési idő: kb. 40-45 perc.