Összetevők és elkészítés
10 darabra vonatkozó mennyiségek
Barack töltelék:
- 6-7 db sárgabarack
- 2 kávéskanál útifűmaghéj
- Édesítő ízlés szerint( nekem 1 evőkanál négyszeres édesítő volt )
- Fél citrom leve
- 1 dl víz
- Zero vaníliás édesítő/lehet aroma is
Barackokat felvágod, vízzel, édesítővel edénybe párolod fedővel. 5 perc után leöntöd kb a háromnegyed vizet róla ilyenkor megszívta magát kellően a barack és a maradék kevés vízzel tovább párolod. A fakanállal érdemes mindig átkavargatni és nyomkodni, hogy ne legyen túl darabos. Ha kaptunk egy husos puha lekvárfélét hozzáadjuk az útifűmaghéjat amitől majd besűrűsödik. Hűtsük le!
Tészta:
- 1dl növényi tej
- 1 evőkanál útifűmaghéj
- 1 db tojás
- 12 evőkanál rizsliszt
- 2 evőkanál kókuszolaj
- 3-4 evőkanál édesítő
- 3 g por élesztő
Tejet melegítsd langyosra, mehet bele az élesztő 1 evőkanál édesítő és a maghéj.
Ha kocsonyás mehet egy tálba és ehhez adjunk minden hozzá és kavarjuk gyúrjuk össze alaposan, picit dagasszuk is.
10percre beraktam 50 fokra kelni a sütőbe lefedve. Napra is kiteheted.
Utána nyújtod, formára vágod, töltöd, lekened ghi vajjal vagy kókuszzsírral amivel akarod és 170 fokon 15 perc alatt kész.
Recept forrása:
https://www.instagram.com/tv/CgCZrBnoXTI/?igshid=YmMyMTA2M2Y=