Mentes barackos fornetti

 

Összetevők és elkészítés

10 darabra vonatkozó mennyiségek

Barack töltelék:

  • 6-7 db sárgabarack
  • 2 kávéskanál útifűmaghéj
  • Édesítő ízlés szerint( nekem 1 evőkanál négyszeres édesítő volt )
  • Fél citrom leve
  • 1 dl víz
  • Zero vaníliás édesítő/lehet aroma is

Barackokat felvágod, vízzel, édesítővel edénybe párolod fedővel. 5 perc után leöntöd kb a háromnegyed vizet róla ilyenkor megszívta magát kellően a barack és a maradék kevés vízzel tovább párolod. A fakanállal érdemes mindig átkavargatni és nyomkodni, hogy ne legyen túl darabos. Ha kaptunk egy husos puha lekvárfélét hozzáadjuk az útifűmaghéjat amitől majd besűrűsödik. Hűtsük le!

Tészta:

  • 1dl növényi tej
  • 1 evőkanál útifűmaghéj
  • 1 db tojás
  • 12 evőkanál rizsliszt
  • 2 evőkanál kókuszolaj
  • 3-4 evőkanál édesítő
  • 3 g por élesztő

Tejet melegítsd langyosra, mehet bele az élesztő 1 evőkanál édesítő és a maghéj.

Ha kocsonyás mehet egy tálba és ehhez adjunk minden hozzá és kavarjuk gyúrjuk össze alaposan, picit dagasszuk is.

10percre beraktam 50 fokra kelni a sütőbe lefedve. Napra is kiteheted.

Utána nyújtod, formára vágod, töltöd, lekened ghi vajjal vagy kókuszzsírral amivel akarod és 170 fokon 15 perc alatt kész.

Recept forrása:

https://www.instagram.com/tv/CgCZrBnoXTI/?igshid=YmMyMTA2M2Y=