Elkészítés
- Első lépésként a zöldbabot puhulásig főzzük (ehhez mi házi zöldbabot használtunk, de természetesen a boltokban kaphatóak is tökéletesen megfelelőek).
- Ezt követően a darált sertéscombot megsütjük, fűszerezzük sóval, borssal paprikával, és egy picit vízzel felöntjük (csak annyira, hogy ellepje a húst) majd ezt az egészet lefedjük és hagyjuk rotyogni.
- Nagyjából 10 perc után levesszük a fedőt és addig főzzük, míg látjuk, hogy valamelyest ülepszik a benne lévő víz. A lényeg, hogy inkább kicsit sűrű, szószosabb állagot kapjunk.
- Ezt az egészet a következő lépésben összekeverjük a korábban megfőzött rizzel, majd rétegezzük: rizses hús, főtt zöldbab és a tetejére a vegaföl.
- Végezetül egy fél órára a sütőbe helyezzük.